Шеф-кухар поділився незвичайним рецептом "кремової" яєчні-бовтанки: результат перевершить всі очікування!


Яєчня-бовтанка - улюблена страва на сніданок для багатьох людей. Кожна людина має свої вподобання під час приготування - хтось додає вершки, молоко чи олію. Але якщо яєчню неправильно приготувати, вона швидко втратить свою привабливість.

Автор блогу Fork and Twist, Джеймс, поділився своїм способом приготування бездоганної "кремової" яєчні без використання будь-яких додаткових інгредієнтів, повідомляє Mirror. Основний секрет криється в методі приготування. На відміну від популярної думки, за інформацією ЗМІ, регулярне помішування яєць не є ключовим аспектом приготування цієї страви.

"Ось вам секрет: пара і час. Помістіть жаростійку миску над каструлею з легким кипінням води і обережно приготуйте яєчню", - поділився секретом кулінар.

Цей спосіб нагадує процес розтоплення шоколаду, але тут важливо, щоб чаша була дещо гарячішою, а яйця потрібно готувати поступово, поки вони не перетворяться на густу, кремоподібну масу. Щоб оволодіти цією технікою, необхідно зрозуміти кілька основних принципів, одним з яких є те, що чаша не повинна стикатися з водою, як зазначено в описі цього лайфхаку.

Таємниця приготування ідеальної яєчні криється не лише в обраному методі, а й у уважному ставленні до всього процесу. Як зазначають кулінарні фахівці, важливо тримати воду на помірному кипінні, уникаючи сильного бурління. Це легко можна спостерігати за бульбашками: при оптимальній температурі вони повинні бути маленькими і стабільними.

"Регулярно помішуйте яйця. Спочатку робіть це обережно і нечасто, але як тільки вони почнуть загусати і коагулювати, збільшуйте частоту перемішування, щоб запобігти утворенню великих грудочок і їх переваренню," - зазначив Джеймс.

Процес приготування займає 15 хвилин, залежно від кількості яєць у мисці.

Раніше УНІАН повідомляв про секрети приготування яєчні-бовтуньї від Гордона Рамзі. Британський шеф-кухар додає один інгредієнт, який максимально покращує страву.

Також, шеф-кухар з нагородою Мішлен поділився легким рецептом для приготування яйця пашот. Лаконічна інструкція від Саллі Ейб дозволить вам завжди досягати відмінного результату.

Related posts